Orthopedie Jan Yperman

CORONA UPDATE

Nav de Coronacrisis worden een aantal noodmaatregelen genomen om patiënten met locomotorische pathologie zo goed mogelijk te blijven opvangen en behandelen. Voorlopig geldt deze regeling vanaf heden tot 3/4/2020. Deze regeling kan volgens de noodzaak verlengd worden.

➡️ De spoedgevallen blijven uiteraard open voor dringende traumatologische zorg.
➡️ De dienst blijft bereikbaar via het secretariaat op werkdagen: 057/357370 (8-18u).
➡️ Voor alle raadplegingen wordt enkel op afspraak gewerkt.
➡️ Tijdens de weekdagen (8-17u) is de gipskamer en acute raadpleging in het Locomotorisch Centrum in het ziekenhuis geopend. Het betreft raadplegingen voor dringende en semi-urgente orthopedische pathologie.
➡️ Alle dringende orthopedische, chirurgische ingrepen (oa traumatologie) gaan door zoals gewoonlijk. Het operatiekwartier is volledig functioneel voor deze urgenties.
➡️ Voor geplande ingrepen vóór 30 april zal u telefonisch gecontacteerd worden in de komende dagen en hoeft u verder niets te doen.
➡️ Er gelden strikte maatregelen ivm bescherming tegen Coronavirus. Er wordt aan alle patiënten gevraagd om hun handen te wassen bij aankomst. We nemen alle voorzorgen om het aantal patiënten in de wachtzaal te beperken. Spread in de wachtzaal. Contact aan de balie mijden (minimaal 1m afstand houden).
➡️ Dringende raadplegingen waar geen immobilisatie of technische orthopedie noodzakelijk is, worden ook privaat georganiseerd zodanig dat patiënten minimaal in contact komen met anderen en wegblijven van het ziekenhuiscircuit. Er wordt enkel op afspraak gewerkt. Alle afspraken worden gemaakt via het centrale nummer 057/357370 (secretariaat orthopedie). Dit betreft afspraken voor medisch-noodzakelijke follow-up of dringende afspraken voor patiënten met locomotorische problematiek die een consultatie wettigen, ook in de huidige omstandigheden.
➡️ Enkel “Corona symptoom-vrije patiënten” worden gezien op de private raadplegingen. Patiënten met COVID-19 of deze verdacht van besmetting met Corona worden enkel behandeld/gezien in het ziekenhuis, met in acht name van bovenstaande maatregelen.
➡️ We raden patiënten die via de private raadpleging komen aan om een afspraak te maken voor hun RX in de vestiging van de radiologie buiten het ziekenhuis: Klaverstraat 1 te Ieper.

Samen tegen Corona!

----------------------------------------------------------------

De dienst orthopedie van het JAN YPERMAN ZIEKENHUIS bestaat uit een dynamische groep orthopedische chirurgen, die binnen het ziekenhuis de pathologie van het locomotorisch stelsel met de hoogste professionaliteit benadert, analyseert en behandelt.

De dienst omvat 8 chirurgen en 4 assistent-chirurgen, die door een ver doorgedreven samenwerking enerzijds en een subspecialisatie anderzijds aan de patienten een efficiente aanpak kan waarborgen voor elk specifiek probleem van het bewegingsapparaat.

De artsen zijn bereikbaar voor raadplegingen in het Jan Yperman Ziekenhuis, route 59, en eveneens in de polikliniek op de campus Poperinge. Er is ook mogelijkheid tot private raadpleging. Zie daarvoor bij 'AFSPRAAK'

De dienst staat ook op permanente wijze in voor de opleiding van artsen in opleiding en dit in samenwerking met de universitaire diensten van KU Leuven en Universiteit Gent. De staf wordt verder aangevuld met geneesheer-assistenten (KU Leuven, UGent, U Antwerpen). Eveneens zijn op wisselende basis stagiairs verpleegkunde, podologie actief binnen de dienst.

 

 

 

Maak een afspraak

Letsel na een val traumatologie

Bekijk meer details

Traumatologie is een zeer ruim begrip gezien de verspreiding van de soorten letsels, de ernst ervan, de oorzaak en de afloop met of zonder blijvend letsel. 

 

In de kijker

Dr. Vanbiervliet

Op 18 augustus verwelkomt de dienst orthopedie Dr. Vanbiervliet als 8e lid in hun dienst. Dr. Vanbiervliet, die 5 jaar terug assistent was in de dienst orthopedie Jan Yperman, legt zich bijzonder toe op letsels van de heup. Zowel slijtage letsels als letsels bij sporters worden door hem behandeld.

 

Meer informatie

Lees meer

Avanti

AVANTI 

Is het zorgprogramma dat ontwikkeld is in het Jan Yperman Ziekenhuis voor patiënten die een heupprothese of knieprothese krijgen. Dit programma maakt deel uit van het RAPID RECOVERY programma. Het ziekenhuis en de dienst ORTHOPEDIE hebben daartoe een officiële licentie bekomen.

Het programma heeft tot doel om...

Lees meer