Vraag een afspraak

Schouder, Heup

Dr. Somers

Ons bereiken kan op 3 manieren


Dr Somers legt zich toe op aandoeningen van de schouder en van de heup. Hij is afgestudeerd aan de KULeuven als orthopedisch chirurg in 1996. Hij heeft bijkomende opleiding genoten in heupchirurgie in Exeter, waar hij gedurende 1 jaar Ling Fellow is geweest.Tijdens deze opleiding heeft hij zich toegelegd op de heupprothesechirurgie. Dr Somers is Research Fellow geweest aan de University of Exeter. Nadien volgde hij bijkomende opleidingen in de schouderchirurgie en in de heuparthroscopie, dit zowel in Europa (België, United Kingdom, France,...), als in de USA. Dr Somers is werkzaam in het Jan Ypermanziekenhuis sedert 1997 en is er departementsthoofd van de heelkundige diensten sedert 2007. Hij is diensthoofd orthopedie.


Dr Somers is lid van de BVOT (Belgische Orthopedische Vereniging), de Heupgroep, de BELSS (Belgian Elbow & Shoulder Surgeons Society), ISHA (International Society of Hip Arthroscopy), ISAKOS (International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Sports Medicine), SECEC (European Society of Shoulder and Elbow Surgery) en ICRS (International Cartilage Repair Society). Hij is ook reviewer voor verscheidene orthopedische tijdschriften.

Dr Somers is gastspreker geweest op verscheidene nationale en internationale symposia. Hij heeft verscheidene wetenschappelijke publicaties en is een autoriteit op het vlak van heupprothesechirurgie en de behandeling van kraakbeenletsels. Hij heeft ervaring in mini-invasieve THP sedert vele jaren, en heeft ervaring in de behandeling van kraakbeenletsels in de heup met AMIC en stamcellen. Hij heeft 20 jaar ervaring in THP en THP revisie met botttransplantaties en meer dan 15 jaar in heuparthroscopie.

Dr Somers is erkend stagemeester voor de opleiding tot geneesheer specialist in de orthopedie.

Ons bereiken kan op 3 manieren


Consultatiekalender

Schema even week Schema oneven week
 • Maandag
  VM NM
 • Dinsdag
  VM NM
 • Woensdag
  VM NM
 • Donderdag
  VM NM
 • Vrijdag
  VM NM
 • Maandag
  VM NM
 • Dinsdag
  VM NM
 • Woensdag
  VM NM
 • Donderdag
  VM NM
 • Vrijdag
  VM NM

De dienst omvat 11 chirurgen en 4 assistent-chirurgen, die door een ver doorgedreven samenwerking enerzijds en een subspecialisatie anderzijds aan de patienten een efficiente aanpak kan waarborgen voor elk specifiek probleem van het bewegingsapparaat.

Dr. Boury Dr. Boury »

Knie, Voet en enkel

Dr. De Valkeneer Dr. De Valkeneer »

Traumatologie, Infecties, Kinderen

Dr. Hardeman Dr. Hardeman »

Schouder, Knie

Dr. Herregods Dr. Herregods »

Voet en enkel

Dr. Somers

Diensthoofd

Dr. Somers »

Schouder, Heup

Dr. Thomas Dr. Thomas »

Nek, Rug, Heup

Dr. Van der Linden Dr. Van der Linden »

Schouder, Elleboog, Hand en pols

Dr. Verschueren Dr. Verschueren »

Schouder, Elleboog, Hand en pols