Orthopedie Jan Yperman

CORONA UPDATE

Elke patiënt die in de komende weken gepland staat voor een ingreep zal door ons gecontacteerd worden, u hoeft zelf niets te ondernemen. Bepaalde noodzakelijke ingrepen kunnen nog doorgaan, doch de meeste ingrepen worden voorlopig on hold geplaatst. 

➡️ De spoedgevallen blijven uiteraard open voor dringende traumatologische zorg.
➡️ De dienst blijft bereikbaar via het secretariaat op werkdagen: 057/357370 (8-18u).
➡️ Voor alle raadplegingen wordt enkel op afspraak gewerkt.
➡️ Tijdens de weekdagen is de gipskamer en acute raadpleging in het Locomotorisch Centrum in het ziekenhuis geopend. 
➡️ Alle dringende orthopedische, chirurgische ingrepen (oa. traumatologie) gaan door zoals gewoonlijk. Het operatiekwartier is volledig functioneel voor deze urgenties.

➡️ Er gelden strikte maatregelen in de wachtzaal:
- Mondmaskerplicht
- Social distancing 

-------------------------------------------------------------------------

De dienst orthopedie van het JAN YPERMAN ZIEKENHUIS bestaat uit een dynamische groep orthopedische chirurgen, die binnen het ziekenhuis de pathologie van het locomotorisch stelsel met de hoogste professionaliteit benadert, analyseert en behandelt.

De dienst omvat 8 chirurgen en 4 assistent-chirurgen, die door een ver doorgedreven samenwerking enerzijds en een subspecialisatie anderzijds aan de patienten een efficiente aanpak kan waarborgen voor elk specifiek probleem van het bewegingsapparaat.

-------------------------------------------------------------------------

De artsen zijn bereikbaar voor raadplegingen in het Jan Yperman Ziekenhuis, route 59, en eveneens in de polikliniek op de campus Poperinge. Er is ook mogelijkheid tot private raadpleging. Zie daarvoor bij 'AFSPRAAK'

De dienst staat ook op permanente wijze in voor de opleiding van artsen in opleiding en dit in samenwerking met de universitaire diensten van KU Leuven en Universiteit Gent. De staf wordt verder aangevuld met geneesheer-assistenten (KU Leuven, UGent, U Antwerpen). Eveneens zijn op wisselende basis stagiairs verpleegkunde, podologie actief binnen de dienst. 

Maak een afspraak

Letsel na een val traumatologie

Bekijk meer details

Traumatologie is een zeer ruim begrip gezien de verspreiding van de soorten letsels, de ernst ervan, de oorzaak en de afloop met of zonder blijvend letsel. 

 

In de kijker

Dr. Vanbiervliet

Op 18 augustus verwelkomt de dienst orthopedie Dr. Vanbiervliet als 8e lid in hun dienst. Dr. Vanbiervliet, die 5 jaar terug assistent was in de dienst orthopedie Jan Yperman, legt zich bijzonder toe op letsels van de heup. Zowel slijtage letsels als letsels bij sporters worden door hem behandeld.

 

Meer informatie

Lees meer

Avanti

AVANTI 

Is het zorgprogramma dat ontwikkeld is in het Jan Yperman Ziekenhuis voor patiënten die een heupprothese of knieprothese krijgen. Dit programma maakt deel uit van het RAPID RECOVERY programma. Het ziekenhuis en de dienst ORTHOPEDIE hebben daartoe een officiële licentie bekomen.

Het programma heeft tot doel om...

Lees meer