Orthopedie Jan Yperman

De dienst orthopedie bestaat uit een dynamische groep orthopedische chirurgen, die binnen het ziekenhuis de pathologie van het locomotorisch stelsel met de hoogste professionaliteit benadert, analyseert en behandelt.

De dienst omvat 10 chirurgen en 4 assistent-chirurgen, die door een ver doorgedreven samenwerking enerzijds en een subspecialisatie anderzijds aan de patienten een efficiente aanpak kan waarborgen voor elk specifiek probleem van het bewegingsapparaat.

De artsen zijn bereikbaar voor raadplegingen in het Jan Yperman Ziekenhuis, route 59, en eveneens in de polikliniek op de campus Poperinge. Er is ook mogelijkheid tot private raadpleging.

De dienst staat op permanente wijze in voor de opleiding van artsen in opleiding en dit in samenwerking met de universitaire diensten van KULeuven en Universiteit Gent. De staf wordt verder aangevuld met arts-assistenten (KULeuven, UGent, U Antwerpen) alsook stagiairs verpleegkunde en podologie. 

Maak een afspraak

Letsel na een val traumatologie

Bekijk meer details

Traumatologie is een zeer ruim begrip gezien de verspreiding van de soorten letsels, de ernst ervan, de oorzaak en de afloop met of zonder blijvend letsel. 

 

In de kijker

Dr. Sofie Herregods

Op 1 maart verwelkomt de dienst orthopedie Dr. Sofie Herregods als 10e lid in hun dienst. Dr. Herregods volgde haar opleiding Geneeskunde aan de Universiteit Gent en was vervolgens werkzaam als assistent in Roeselare, Brugge, UZ Gent en Jan Yperman. Nadien vervolmaakte dr. Herregods haar opleiding als fellow in het voet en enkel instituut te Brussel, AZ Delta te Roeselare, AZ Maria Middelares te Gent en AZ Monica te Antwerpen. Zij specialiseerde zich in chirurgie van de voet en enkel.

Lees meer

Avanti

AVANTI 

Is het zorgprogramma dat ontwikkeld is in het Jan Yperman Ziekenhuis voor patiënten die een heupprothese of knieprothese krijgen. Dit programma maakt deel uit van het RAPID RECOVERY programma. Het ziekenhuis en de dienst ORTHOPEDIE hebben daartoe een officiële licentie bekomen.

Het programma heeft tot doel om...

Lees meer