Vraag een afspraak

Aandoeningen

Elleboog

Golferselleboog

Wat?

Net zoals tenniselleboog een ontstekingsprobleem en overbelastingsletsel is van de peesaanhechtingen aan de buitenzijde van de elleboog, is een golferselleboog een onsteking van de peesaanhechtingen aan de binnenzijde van de elleboog. Deze aandoening geeft typische pijn aan de binnenzijde van de arm, eventueel met uitstraling in de voorarm, meestal met krachtsverlies.

Behandeling?

De behandeling is gelijkaardig aan deze voor tenniselleboog, waarbij altijd gestart wordt met medicatie, fricties en stretching, kinesitherapie of osteopathie en eventueel bracing. Zonodig kan een infiltratie gegeven worden met cortisone of PRP.

Operatief?

In geval van langdurige ontsteking, waarbij een verkalking of een scheur ontstaat thv de peesaanhechting, kan de chirug een operatie voorstellen om het ontstekingsweefsel te verwijderen en de pees te herstellen. Dit gebeurt klassiek via een kleine huidincisie aan de binnenzijde van de elleboog. Na de operatie krijgt de patiënt een gipsverband gedurende twee weken om de pees te laten genezen. Vervolgens kan kinesitherapie gestart worden om een volledige mobiliteit en functie te bekomen.