Vraag een afspraak

Aandoeningen

Heup

Info Heupoperatie

Info

Indien u een ingreep aan de heup wenst te ondergaan in het Jan Ypermanziekenhuis te Ieper dient u zich persoonlijk aan te melden op de raadpleging voor een onderzoek en bespreking van de ingreep.

Afspraken kunnen gemaakt worden via het secretariaat orthopedie.

Ingrepen worden, afhankelijk van de patient en het type ingreep, uitgevoerd onder algemene verdoving of onder rachi (epidurale) verdoving.

Enkele formaliteiten dienen voor de opname in orde gebracht te worden teneinde de narcose en de ingreep in optimale omstandigheden te kunnen uitvoeren.

Een medische vragenlijst dient ingevuld te worden, en voor sommige patiënten dienen enkele vooronderzoeken uitgevoerd te worden (zoals een electrocardiogram, bloedonderzoek, longfoto…) Uw huisarts zal hierbij ingeschakeld worden.

De medische vragenlijst kan gedownload worden via de website van het ziekenhuis.

Bloedverdunnende medicatie dient 8 dagen voor de ingreep gestopt te worden. Raadpleeg hierbij zeker uw huisarts! (Ticlid, Marcoumar, enz…)

ASPIRINE DIENT NIET GESTOPT TE WORDEN

In sommige gevallen wordt de medicatie vervangen door inspuitingen met Fraxiparine of Clexane.

U dient zich ten laatste 2 werkdagen voor de ingreep aan te bieden bij de anesthesist (op de preoperatieve raadpleging van het ziekenhuis). U brengt dan de resultaten van de gevraagde onderzoeken en de medische vragenlijst mee.

Indien u woont buiten het arrondissement Ieper, is dit bezoek niet nodig. Er wordt dan wel gevraagd om uw medisch dossier tijdig in orde te laten brengen door uw huisarts en de gegevens ten laatste 5 werkdagen voor de ingreep door te sturen tav de dienst anesthesie van het Jan Ypermanziekenhuis, Preoperatieve Raadpleging, Jan Ypermanziekenhuis, Briekestraat 12, 8900 Ieper.

Het operatiekwartier is uitgerust met de meest geavanceerde apparatuur op de markt. Alle operatiezalen zijn volledig digitaal uitgerust (Stryker Endosuite). Het operatiekwartier is een referentiecentrum qua uitrusting en trekt vele bezoekers vanuit alle Europese ziekenhuizen